”Rațiune și simțire” de Joanna Trollope, la fel de amuzant ca originalul scris de Jane Austen

John Dashwood i-a promis tatălui său pe patul de moarte că va avea grijă de surorile sale vitrege. Doar că soția lui, Fanny, nu are de gând să împartă moștenirea cu ele. Atunci când apare împreună cu bona ei româncă și bagaje, noua stăpână arată clar că nu le va tolera pe fete. Elinor, Marianne și Margaret trebuie să facă față pentru prima dată unei vieți nu tocmai ușoare. Din cauza unor clauze pe care tatăl lor nu a avut grijă să le introducă în testament, ele rămân fără bani și adăpost.

”Mănăstirea Northanger”, o adaptare modernă reușită după un roman de Jane Austen

O viață nouă, dar și noi povești de dragoste

Niște rude miloase le lasă să stea în casa lor de la țară, dar tot trebuie să se confrunte cu probleme noi și circumstanțe nemaiîntâlnite până acum. Elinor va renunța la facultate pentru a-și găsi o slujbă și a putea să le țină la școală pe cele două surori mai mici. Cât despre partea romantică, pare că nu își mai are locul. Fata cea mare este îndrăgostită fără speranță de Edward Ferrars… Deși el îi dă atenție, există zvonuri că ar fi deja logodit. Frumoasa Marianne pare să aibă mai mult succes, captând toată atenția lui Bill Brandon. Totuși, Elinor se întreabă dacă un bărbat cu mult mai în vârstă este potrivit pentru ea…

Citește și despre năzdrăvana Margret în ”Rațiune și simțire” de Joanna Trollope. Vei găsi cartea la toate chioșcurile de difuzarea presei, începând cu data de 12 mai, în colecția Cărți Romantice a revistei Libertatea pentru femei.

Citește ce alte Aventuri pline de culoare vei găsi în noile Cărți Romantice din luna mai