Chiar dacă Ross Poldark este încă tânăr, a văzut multe în viața lui. În urmă cu câțiva ani s-a întors acasă în Cornwall, Anglia după o lungă călătorie în America unde a luptat în război . Aici găsește o realitate deloc prielnică. Tatăl său a murit și nu i-a lăsat aproape nimic din averea familiei. Fata pe care o iubea și care îi promisese că se va căsători cu el este acum logodnica vărului lui, Francis. Dar firea dârză al lui Ross nu îl lasă să-și plângă de milă. Încearcă și reușește să pună din nou pe picioare o mină veche de cărbune și ajunge un om de afaceri prosper. Demelza Carne, fiica minerului sărac care a început să lucreze pentru Ross ca bucătăreasă, a devenit o femeie frumoasă și Poldark a luat-o de soție.

Demelza și Ross – uniți, în fața unui destin potrivnic

Chiar dacă s-a căsătorit cu un nobil, lumea o vede pe Demelza tot ca pe o proscrisă și nu vrea să o primească cu brațele deschise în societatea aleasă. La botezul fiicei lor, tânăra  încearcă să pună la cale o petrecere prin care să-și facă ”intrarea în lume”, dar invitații nu fac decât să-i vâneze greșelile și să o bârfească. Dar, chiar dacă nu reușește să fie recunoscută drept o adevărată lady, are toată dragostea soțului ei, care, la rândul lui, nu este acceptat cu totul de societatea în care trăiește. Pe de altă parte, cei doi vor avea de înfruntat încercări mult mai grave și doar uniți vor putea face față.

Nu rata vineri, 27 mai, al doilea roman din seria Poldark: ”Demelza – Încercări” de Winston Graham. Îl vei găsi la chioșcuri doar în colecția Cărți Romantice a revistei Libertatea pentru femei, la prețul promoțional de 9,99 lei (carte și revistă).