Începutul unei aventuri la Ediburgh

Noua eroină din ”Mănăstirea Northanger” de Val McDermid este Cat. Are 17 ani și a dus până acum o existență izolată. S-a născut într-un sătuc din Dorset în familia unui pastor. A făcut școala acasă și a citit enorm, atât de mult încât crede că, dincolo de plictisitoarele locuri natale va găsi aventurile din cărți. Este pasionată, în special, de seria Twilight, de filmele și de literatura cu zombie, dar și de romanele lui Jane Austen. Își face selfie-uri și le postează pe Facebook. Totuși, în afara site-ului de socializare, viața ei socială este aproape inexistentă.

”Mănăstirea Northanger”, un loc bântuit?

Atunci când familia vecină o invită să o însoțească pe fiica lor la Festivalul de Teatru de la Edinburgh, ea consideră că, în sfârșit, aceasta va fi intrarea ei în societate și începutul aventurilor sale minunate. În capitala scoțiană, se împrietenește cu Bella Thorpe și îl cunoaște pe mai puțin simpaticul ei frate. Dar este vrăjită de amicul acestuia, studentul la Drept Scot Henry Tilney. Este invitată și pe proprietatea de la țară a familiei Tilney, condusă cu o mână de fier de tatăl lui Scot, fost ofițer. Conacul este așezat pe locul unei foste abații, ”Mănăstirea Northanger”. Vechea clădire face imaginația lui Cat să o ia razna și vede peste tot numai vampiri și intrigi complicate. Sau chiar este ceva adevărat în nălucirile fetei? Totuși, idila ei cu Scot poate avea de suferit din cauza preocupării ei crescute pentru paranormal…

Află deznodământul citind ”Mănăstirea Northanger” de Val McDermid. O vei găsi la toate chioșcurile de difuzarea presei, începând cu data de 21 aprilie, în colecția Cărți Romantice a revistei Libertatea pentru femei.

Află ce aventuri pline de culoare ți se mai pregătesc în seria Cărți Romantice în luna mai!