Khadija a fost prima soție a lui Mahomed, cea care l-a susținut în clipele cele mai grele din viață și la începuturile perioadei sale profetice. Departe de a fi o soție în umbra unui bărbat celebru, ea este o adevărată forță, un caracter puternic și o femeie hotărâtă. Totodată, își cunoaște prea bine limitele și slăbiciunile.

O iubire și o mare religie

Rămasă văduvă de tânără, Khadija nu a stat prea mult să-și plângă nenorocul. A continuat afacerile fostului său soț. Dar, pentru a-și păstra locul în sânul comunităţii negustorilor bogaţi din Mecca, trebuia neapărat să se recăsătorească. Contrar așteptărilor tuturor, ea alege un bărbat sărac, necunoscut și neștiutor de carte: Mahomed ibn Abdallah. Khadija se îndrăgostește ca o fetișcană de bărbatul cu 12 ani mai tânăr decât ea. Dar și Mahomed, la rândul său, e fascinat de frumuseţea și de inteligenţa ei. Inima lui a ales. Știe că ea este femeia pe care o va putea îndrăgi și respecta, care îi va oferi dragoste și respect. În zece ani minunaţi, cuplul se afirmă în societatea din Mecca. Moderaţia și înţelepciunea lui Mohamed îi cuceresc pe mai-marii orașului, iar Khadija se impune drept o femeie de excepţie. Fericirea celor doi devine completă odată cu nașterea copiilor – trei fiice și un fiu. Brusc, însă, soarta lor se schimbă. O serie de nenorociri se abat asupra lor și a orașului, anunţând vremurile grele care vor veni. Mohamed se retrage în deșert, unde are o viziune, după care va pune bazele unei noi religii, islamul.

Vineri, 30 octombrie, apare la chioșcuri ”KHADIJA” de Marek Halter, autorul a numeroase cărți pe teme biblice, premiate și aflate pe lista de bestselleruri a New York Times. Vei găsi romanul alături de revista ta preferată, ”Libertatea pentru Femei”, însoțit de un alt roman GRATUIT din colecția Lira – Cărți Romantice!