Editura Litera a organizat, în luna februarie, cea de a patra întâlnire cu cititoarele fidele ale cărților dedicate iubirii. Întâlnirea, care a avut loc într-o ambianță de vis, în localul ”Luna Café Bistro”, ne-a transportat în universul plin de pasiune și suspans al cărților romantice. Am aflat câteva picanterii din viața autoarelor preferate și am trecut în revistă cele mai îndrăgite romane, pe care cititoarele le așteaptă cu nerăbdare lună de lună. Alina Palade este îndrăgostită de cărțile cu final fericit, iar Amanda Quick sau Sandra Brown figurează printre scriitoarele ei preferate. ”De curând, am auzit că sunt extraordinare cărțile lui Mary Jo Putney și abia aștept să văd cum scrie și ce imaginație are”. Luminița Ilinca este încântată de Nora Roberts, scriitoarea ei preferată din seria autoarelor americane de succes. ”Sunt deosebite cărțile ei istorice, dar cel mai mult îmi plac romanele moderne și cărțile pline de magie și mister”. În schimb, prietena ei, Cristina Ioniță, este fascinată de poveștile de iubire din secolele trecute. ”Când citesc, îmi imaginez personajele cu rochiile lor fabuloase, cu bijuteriile și cu viața plină de strălucire. Mi-ar fi plăcut să trăiesc în acele vremuri. Romantismul ne inspiră și nu cred că va muri vreodată”, ne spune Cristina.

Dragostea în pași de dans

Cititoarele și-au amintit de locurile exotice și de personajele pline de culoare din romanele îndrăgite. Au călătorit în timp, în secolele iubirilor interzise și în sălile de bal din Anglia victoriană. Poveștile pline de dramatism și pasiune ale unor scriitoare precum Sarah Maclean, Victoria Alexander sau Elizabeth Hoyt au fost punctate de acorduri muzicale delicate. Doi tineri dansatori, de la școala de dans Soft Step, au intrat în scenă cu valsuri lente și tangouri pasionale pentru a întregi atmosfera romantică. Iar surprizele nu s-au oprit aici, deoarece cititoarele au aflat câteva dintre noutățile pe care editura Litera le pregătește pentru următoarele săptămâni. ”Cititoarele noastre și-au dorit foarte mult să continuăm seria ”Mackenzie” a Lindei Howard care, alături de Jude Devereaux, a fost una dintre scriitoarele noi pe care le-am publicat anul trecut. Linda Howard a plăcut foarte mult și fanii colecției de Cărți Romantice așteaptă noi romane semnate de această scriitoare, pe care le pregătim curând”, ne-a declarat Marilena Iovu, coordonatorul paginii de facebook ”Cărți Romantice”. Nu vor lipsi romanele lui Mary Jo Putney, poate cele mai comentate și așteptate din colecție, iar seria ”Starting over”, care a debutat cu ”Focul ascuns”, va continua. De asemenea, din romanele îndrăgitei Nora Roberts, editura Litera a ales o serie nouă, care va debuta în luna martie cu romanul ”Tributul”. La final, fiecare participantă a primit cadou romanul ”Sezonul pasiunilor” de Sarah MacLean, pentru a încheia o seară cu totul deosebită, dedicată iubirii.

 4 ani de cărți romantice

Colecția romanelor de dragoste a debutat în luna mai a anului 2011 și numără în prezent 193 de titluri. În cei patru ani de la apariția pe piață, împreună cu revista ”Libertatea pentru femei”, a devenit una dintre cele mai mari și surprinzătoare serii editoriale. Alături de ea, colecțiile ”Iubiri de poveste” și ”Iubiri și destine” se găsesc în fiecare săptămână la chioșcuri împreună cu ziarul ”Libertatea”.

even 4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6