Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08:00, papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11:30 va sosi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni”, a precizat părintele Wilhelm Dancă, reprezentant la Bisericii Catolice.

La Cotroceni, papa va avea o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, urmată de o alta cu premierul României, tot aici.

În jurul orei 15:45, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

În aceeași zi, papa va merge şi la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ţine Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti. În aceeași catedrală a celebrat, cu ani în urmă, Sfânta Liturghie și papa Ioan Paul al II-lea, în timpul vizitei sale din 1999.

La Liturghie sunt așteptați cel puţin 20.000 de credincioşi, iar pe străzile din jurul catedralei ar putea fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba. Tot acolo suveranul se va plimba cu papa-mobilul, pentru a-i saluta pe credincioși.

Sâmbătă, 1 iunie, în timpul celei de-a doua zile a vizitei sale în România, papa Francisc va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ţine Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc. De aici va fi transportat cu elicopterul la Iaşi, unde, în jurul orei 17:25, va vizita Catedrala catolică din oraș. Apoi, Suveranul Pontif va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi.

În aceeași zi, la ora 19.00, va pleca înspre Capitală, cu avionul.

Duminică, papa va decola spre Sibiu, de unde se va deplasa ulterior către Blaj. Aici, va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj.

Plecarea din România va avea loc duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea, au transmis reprezentanţii Bisericii Catolice din România, conform Mediafax.

Vezi și Papa Francisc vine în România pe 31 mai

Citește și: