„În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile „, a spus papa duminică, după rugăciunea Angelus. Șeful Vaticanului i-a convocat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea „Tatăl Nostru” miercuri, la ora 12.00.

Două zile mai târziu, vineri 27 martie, papa a anunţat că va găzdui, la 18:00, un moment de rugăciune în Piaţa Sf.Petru.

„Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor”, a spus suveranul pontif.

„Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi!”, a subliniat papa.

Papa Francisc a celebrat duminică sfânta liturghie şi rugăciunea Agelus în Sala Bibliotecii Vaticanului, care a fost transmisă online.

Sfântul Părinte a apărut apoi la fereastra Palatului Apostolic pentru a binecuvânta piaţa Sf.Petru, total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la 3 aprilie, ca măsură de evitare a contagierilor şi de frânare a epidemiei.

Vezi și Cum a fost surprins papa Francisc, după ce s-a zvonit că ar fi fost infectat cu coronavirus

Citește și: