Citește și: Cum să te rogi ca să ai parte de reușită

Legenda  a început la Bethleem, nu departe de Biserica Nașterii Domnului, cea construită peste peștera în care s-a născut Pruncul Iisus. Acolo se află o peșteră de calcar în care se spune că au poposit Maica Domnului cu Iisus și cu Iosif, atunci când Iosif a primit în vis vestea de la înger că trebuie să plece cu toții în Egipt, pentru a scăpa soldații Regelui Irod care dăduse ordin ca orice copil cu vârsta de până la doi ani să fie omorât.

Pe fugă, în timp ce alăpta, Maicii Domnului i-a căzut o picătură de lapte pe stânca grotei, care din roșie s-a făcut albă dintr-odată. Prima capelă a fost ridicată aici în anul 385 și de atunci grota aceasta este mai mult decat un simplu loc de închinare. Din primele secole de după Hristos s-a facut legatură între piatra albă de calcar moale a grotei si sporirea fertilității în cazul familiilor fără copii și îmbunătățirea lactației pentru proaspetele mame.

Călugării vând o pulbere de calcar despre care spun că ar aduce fertilitate femeilor

Biserica Nașterii Domnului de la Bethleem se află în grija grec-ortodocșilor, însă aici, la Grota Laptelui, în anul 1872, călugării franciscani au fost cei care ridicat o biserică deasupra peșterii. Dat fiind renumele tămăduitor al grotei, pentru a evita degradarea ei accentuată, în ultimii ani franciscanii au pus la vânzare contra unei sume modice pliculețe cu pulbere din Grota Laptelui. Acestea sunt însoțite de un prospect (există inclusiv în limba română). În fapt, este vorba despre o rugăciune- un canon- către Maica Domnului.

După rostirea rugăciunii, se consumă acest praf amestecat cu lapte sau cu apă, de-a lungul a câteva zile. Călugării vând aceste pliculețe și le roagă pe cele cărora li se va îndeplini dorința să trimită o fotografie a pruncului alături de părinți și o scrisoare despre minunea care li s-a întâmplat. Și majoritatea celor care devin mame ulterior și sunt convinse că praful de la Grota Laptelui le-a ajutat fac acest lucru. Astfel că, în magazinul deloc mare de la intrarea în Grota Laptelui, doi pereți sunt înțesați cu fotografii cu bebeluși și mulțumiri adresate Maicii Domnului, sosite din toate colțurile lumii,  de pe toate continentele, cu mărturii și poze inclusiv din România, cu toții vorbind despre nașterea miraculoasă a copiilor lor, după ani intregi de așteptari și probleme.

Pereții lăcașului, plin de fotografii cu bebeluși și scrisori d emulțumire ale părinților Pulberea despre care se spune că ar face minuni

Citește și: