Berbec

Mit: se spune că nativilor Berbeci le place să se contrazică tot timpul și să dea naștere la tot felul de conflicte și tensiuni.

Realitate: dacă îi tratezi cu respect, vei primi aceeași atenție și considerație din partea lor!

Taur

Mit: lumea crede despre Tauri că sunt comozi, că le place foarte mult să lenevească și să mănânce.

Realitate: nativii Tauri apreciază într-adevăr viața bună și tihnită, lucrurile frumoase și preparatele fine, dar muncesc foarte mult pentru a le avea.

Gemeni

Mit: toți cred că Gemenii au două fețe, că sunt înșelători și schimbători.

Realitate: adevărul este că au o personalitate complexă, dar marele lor atu este că se pot adapta din mers la orice și că își schimbă opiniile în funcție de evoluția lucrurilor.

Rac

Mit: multe persoane au impresia că Racii sunt sensibili, slabi și lipsiți de apărare.

Realitate: nativii Raci sunt mult mai puternici decât par, pentru că rezistă cu stoicism la toate încercările și durerile la care sunt supuși.

Zodiile între mit și realitate

Leu

Mit: se spune că nativii Lei sunt egoiști, că nu sunt interesați decât de persoana lor și de propriile lor beneficii și avantaje.

Realitate: Leii sunt, totuși, buni ascultători și țin cont de ce spun ceilalți, luând în calcul toate variantele. De aceea, sunt atât de buni pe post de lideri.

Fecioara

Mit: cu firea lor pretențioasă, Fecioarele par să critice și să judece pe toată lumea. Uneori dau impresia că vor să fie singure și să le lase toți în pace.

Realitate: este adevărat că au și ele nevoie de momentele lor de singurătate, dar sunt foarte atașate de prietenii și de oamenii apropiați.

Balanța

Mit: se zice că Balanțele încearcă mereu să fie amabile cu toți și că preferă să ascundă adevărul în spatele unei minciuni albe, ca să nu supere pe nimeni. De aceea, mulți le consideră nesincere.

Realitate: pentru Balanțe, pacea este foarte importantă și nu se feresc de adevăr, dar scopul lor este ca toată lumea să fie fericită.

Scorpion

Mit: se știe că Scorpionii au o personalitate greu de descifrat și multă lume are impresia că îi disprețuiesc pe cei din jur și că nu sunt prieteni cu nimeni.

Realitate: poate că Scorpionii își aleg prietenii după interese, dar când țin la cineva cu adevărat, prietenia lor este profundă și sinceră.

Zodiile între mit și realitate

Săgetător

Mit: nativii Săgetători lasă mereu impresia că sunt energici, optimiști, fericiți și… superficiali.

Realitate: se prefac mereu că totul e bine, ca să își ascundă adevăratele sentimente, dar au și ei momentele lor de îndoială și slăbiciune.

Capricorn

Mit: pentru că sunt mai mereu serioși și implicați în ceea ce fac, nativii Capricorni par atât de plictisitori și lipsiți de umor…

Realitate: dar Capricornii muncesc cu hotărâre când au un obiectiv de atins, dar apoi se distrează mai bine ca oricine.

Vărsător

Mit: nativii Vărsători sunt adesea acuzați că nu sunt capabili de sentimente și gânduri profunde.

Realitate: dar ei au nevoie, din când în când, de momente de introspecție și singurătate pentru a-și analiza sentimentele și pentru a lua cea mai bună decizie.

Pești

Mit: se spune despre Pești că sunt excentrici, nebuni, visători și tot timpul nemulțumiți de ceea ce au.

Realitate: este adevărat că le place să viseze și să trăiască în lumea lor plină de speranțe și culori vesele, decât să se concentreze asupra sentimentelor negative.

sursa foto: 123rf.com