Azi e Ziua Îmbrățișărilor! De ce îmbrățișările te ajută să fii sănătoasă!

Ziua Îmbrățișărilor – de ce îmbrățișările vindecă

Ai îmbrățișat pe cineva azi. De ce te întrebăm? Pentru că azi e Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. Da, există o astfel de zi. Poți să-ți pui un reminder și pentru 21 ianuarie 2018, ca să nu mai ratezi Ziua Îmbrățișărilor.

Ziua Îmbrățișărilor a fost instituită în SUA în 1986. Inițial, se dorea a fi o zi în care oamenii să fie încurajați să-și îmbrățișeze familia și prietenii pentru a promova sănătatea emoțională. Cercetări mai noi arată că îmbrățișările stimulează și sănătatea fizică. Așa că, în 2017, ar fi bine ca fiecare zi să fie o zi a îmbrățișărilor.

Ziua Îmbrățișărilor – de ce îmbrățișările stimulează sănătatea psihică

Îmbrățișarea stimulează sentimentul de încredere și siguranță. Ajută la stabilirea unei relaționări oneste cu cei dragi. Îmbrățișărrile stimulează producția de oxitocină, un hormon care vindecă sentimentele negative de singurătate, izolare și furie.

Îmbrățișările stimulează și producția de serotonină, cunoscut drept hormonul fericirii. Starea de spirit se îmbunătățește și persoana cu un nivel crescut de serotonină se simte fericită. Îmbrățișările ne echilibrează sistemul nervos.

Ziua Îmbrățișărilor – de ce îmbrățișările îmbunătățesc sănătatea fizică

Îmbrățișările întăresc sistemul imunitar. Presiunea ușoară asupra sternului și încărcătura lor emoțională stimulează timusul, o glandă care reglează și echilibrează producția de globule albe, responsabile cu lupta împotriva infecțiilor.

Ziua Îmbrățișărilor – de ce îmbrățișările vindecă

Îmbrățișarea crește stima de sine. Din momentul în care ne naștem, legăturile de familie ne arată că suntem iubiți și că suntem niște persoane speciale. Asocierea între valoarea personală pe care o simțim și senzațiile tactile se face în prima copilărie, când îmbrățișările și atingerea părinților ne asigură că suntem iubiți.

Ziua Îmbrățișărilor – de ce îmbrățișările te fac să nu mai simți durerea

Îmbrățișările relaxează mușchii. Acest fapt ajută la detensionarea corpului. De aceea, îmbrățișările ne pot face să se diminueze durerea. Acționează ca adevărate antinevralgice și fac să dispară durerile. În plus, îmbunătățesc circulația sangvină.

Ziua Îmbrățișărilor – de ce îmbrățișările te fac mai sociabilă

Îmbrățișările ne învață cum să dăruim și cum să primim dragoste. Există o paritate între a primi și a da o îmbrățișare. Ambele persoane împărtășesc căldură fizică și sufletească, dau și primesc în același timp.

Citește și: Cât de mult trebuie ținut un bebeluș în brațe

Sursa foto: Shutterstock