Invitații sunt așteptați să sosească înainte. Ultimii vor veni mirii. Toată lumea așteaptă să vadă ce rochie a ales mireasa. Aceasta nu a vrut să spună nimic despre ținută, afirmând doar că a fost creată de un designer britanic. A mai spus și că aceasta nu va ascunde urmele scoliozei de care suferă, prințesa fiind supusă unei operații la vârsta de 12 ani.

Peste 100.000 de oameni de rând au depus cereri pentru a putea asista la eveniment în fața capelei. Au fost însă aleși doar 1.200, la fel ca la nunta prințului Harry din primăvară.

În ceea ce privește invitații la nunta pentru care însăși regina și-a dat binecuvântarea, pe listă sunt atât cântărețul Ed Sheeran, cât și Ellie Goulding, Victoria Beckham, Elton John, Cara Delevingne, dar și fostele iubite ale prințului Harry, Chelsy Davy și Cressida Bonas. Cum mirele e partener de afaceri cu George Clooney, se așteaptă ca și acesta, împreună cu soția lui, Amal, să fie prezenți, alături de circa 500 de persoane.

imediat dupa ce mirii au spus daSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Prințul Philip: ”Voi vedea cum mă trezesc”

Marea absentă va fi Camilla Parker Bowles, soția prințului Charles, care a anunțat că nu poate lua parte la eveniment. Prezența prințului consort Philip nu este nici aceasta certă. El a transmis că va vedea cum se simte în această dimineață și va decide dacă va participa sau nu la ceremonie.

Prințul Philip s-a retras din viața publică și nici nu stă strălucit cu sănătatea. Însă adevăratul motiv pentru care e posibil să lipsească este faptul că el și fosta lui noră, Sarah Ferguson, nu doar că nu-și vorbesc, dar între ei sunt vechi animozități. Prințul Philip e convins că aceasta l-a înșelat pe prințul Andrew, pe vremea când erau căsătoriți. Mai rău e faptul că totul a fost făcut public, poze inculpatoare cu ea și cel care se ocupa la acea vreme de finanțele familiei apărând în toată presa.

Vor participa însă la nuntă prințul George și prințesa Charlotte, dar și fetița de cinci ani lui Robbie Williams, Theo.

Trei petreceri, una după alta

Programul evenimentelor de vineri va continua cu ceremonia religioasă, care va dura aproximativ o oră, până la 12.00 (14.00 ora României). La ora 12.00 (ora 14.00 a României) mirii vor ieși în fața capelei și vor urca în caleașcă, în drumul lor spre castelul Windsor salutând mulțimea.

După ceremonie va avea loc o recepție ținută de regina Elisabeta la Windsor Castle, apoi o altă recepție, privată, in Windsor Park Lodge, precum și o petrecere organizată de părinții miresei. Despre tort se știe că va fi unul atipic la astfel e evenimente, el nefiind unul cu fructe, ci cu ciocolată.

Vezi și Surpriză! Iată cine cântă la nunta prințesei Eugenie. Detalii de ultimă oră despre a doua nuntă regală britanică din acest an

Citește și: