Zacuscă cu ciuperci

Zacuscă cu ciuperci

Nu multă lume face zacuscă cu ciuperci de teamă că nu iese bine rețeta. Am aici o rețetă de zacuscă cu ciuperci care nu dă greș niciodată. Se simte gustul de ciuperci, nu iese uleioasă, se menține bine în borcane chiar și 3 ani….dar nu cred că puteți să nu o lichidați în 3 ani.

Ingrediente pentru zacuscă

  • 1 kg ardei (amestecat kapia și ardei gras)
  • 1 kg ciuperci (champinion, gălbiori, ce aveți)
  • 1 ardei iute
  • 500 g ceapă
  • 100 ml ulei
  • 1/2 litru bulion de roșii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 3 căței usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare și piper după gust
  1. Ardeii se coc pe aragaz. Se coc până se înegresc. Se pun într-un vas, se presară cu sare și se acoperă cu un capac.  Se curăță ardeii de coajă, de semințe și de cotor. Se toacă mărunt, de preferat manual.
  2. Ciupercile se spală și se toacă cubulețe, dar nu foarte mărunte.
  3. Ceapa ce toacă mărunt și se călește în ulei. Se lasă aproximativ 10 minute la călit și apoi se adaugă ciupercile și se lasă 25 de minute, până scade bine.
  4. Se adaugă ardeii tocați cu tot cu zeama pe care o lasă și adăugați și foile de dafin care dau o aromă minunată.
  5.  După 10-15 minute adăugați și bulionul și mai lăsați pe foc, să fiarbă, aproximativ 1 oră, amestecând tot timpul pentru a nu se prinde.
  6. După o oră se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul iute (nu este obligatoriu sa-l folosiți), sare și piper.
  7. Se pune zacusca în borcane sterilizate și se învelesc în pături pentru a se răci treptat.

Sursa foto:Shutterstock

 

Loading...