Un studiu israelian a descoperit că sănătatea, alimentația, joaca activă și legăturile de familie pot conta cu 50 % la înălțimea viitoare a copilului. O echipă a facultății de medicină din Haifa condusă de profesorul Ze’ev Hochberg și de dr. Alina German au examinat 162 de perechi de gemeni și 106 de perechi de frați de vârste diferite pentru a vedea care este impactul pe care îl au genele. Ei au descoperit că mediul în care crește copilul îl modelează. ”Condițiile în care crește, cum ar fi alimentația mamei atunci când este însărcinată sau alăptează și a copilului după diversificare, interacțiunile sociale și familiale pot influența creșterea în înălțime”, spune profesorul Hochberg.

Legăturile de familie sunt importante

O relație iubitoare și armonioasă a părinților cu bebelușul este cheia pentru a avea un start bun în primul an de viață. De relația pe care micuțul o are cu cei din jurul lui va depinde dezvoltarea lui viitoare. Este esențial să comunici cu el, chiar dacă pare că nu înțelege și nu îți pate răspunde. El simte că îl iubești.

Alimentație pentru a crește în înălțime

Alimentația este o altă cheie pentru a crește în înălțime. La șase luni, sistemul digestiv al bebelușului este format pentru a putea începe diversificarea. Ar trebui să introduci treptat cereale îmbogățite cu fier, cartofi, dovleac, morcov, dovlecei, mere, pere. Mai poți să-i dai carne, paste, ovăz și alte cereale integrale de la șapte-opt luni. Alimentația mamei atunci când este însărcinată contează și ea. Există un studiu care arată că femeile care au băut un pahar sau mai mult de lapte pe zi în sarcină au copii mai înalți decât ai mamelor care nu au făcut asta.

Sursa foto: 123rf.com