Vită picantă

Vită picantă

Carnea de vită picantă este pur și simplu o delicatesă! Carnea de vită iese moale iar sosul botezat de către ardeii iuți îi dau o savoare de poveste!

Ingrediente

  • un kg cuburi carne de vită
  • 5 cepe
  • 5 căței usturoi
  • 6 roșii
  • 150 ml suc de roșii
  • 3 ardei grași verzi
  • 3 ardei grași roșii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 ardei iuți
  • 500 ml supă de vită sau apă
  • 1. Se călesc în ulei rondelele de morcovi, usturoiul și ceapa și, după ce se înmoaie, se pun roșiile și ardeii tăiați.
    2. Se pune carnea și apoi sucul de roșii și se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
    3. Se toarnă supa, se potrivește gustul de sare și piper și se adaugă ardeii iuți.
    4. Se lasă la fiert o oră, apoi se pun cartofii feliați și se mai lasă 20 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock