VITĂ CU SOS DE LEGUME ŞI OREZ

► Ingrediente
► 300 g orez
► 500 g vrăbioară de vită
► 4 morcovi
► o ceapă mare albă
► 150 g mere dulci
► 250 g ciuperci
► ulei de măsline
► 2 linguri zeamă de lămâie
► 2 linguri zahăr
► 2 linguri oţet balsamic
► sare grunjoasă
► piper negru măcinat
► 100 ml vin roze dulce

► Preparare:
1. Se feliază carnea, se taie cubuleţe şi se înăbuşă în ulei.
2. Separat, se spală orezul şi se fierbe într-un litru de apă. După ce a fiert, se potriveşte cu sare.
3. Se curăţă ceapa, morcovii şi merele şi se taie feliuţe. Peste carne se pun ceapa, merele, morcovii şi ciupercile şi se călesc în sucul propriu, la foc mic.
4. La final, se adaugă sare, piper, zahăr, oţet balsamic, zeamă de lămâie şi vin şi se lasă să fiarbă, până se obţine un sos legat. Se servesc cu orezul fiert.

Loading...