Ingrediente:

  • un kg carne de vită tăiată cuburi
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g măsline negre și verzi
  • 4 linguri ulei
  • o crenguță cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru marinată:

  • o ceapă
  • un fir țelină
  • 750 ml vin roșu sec
  • 3 morcovi
  • 5 crenguțe cimbru
  • o foaie de dafin
  • o linguriță piper
  • 3 linguri ulei
  • 1. Carnea se pune la marinat împreună cu ingredientele menționate. Se lasă la frigider 24 de ore. Apoi se scurge, se usucă și se rumenește în ulei încins. Se adaugă și legumele din marinată, bine scurse, se lasă 5 minute și apoi se adaugă usturoiul mărunțit, cimbrul, foile de dafin.
    2. Se adaugă zeama marinatei, se potrivește de sare, piper și se lasă 90 de minute la foc mic, cu capac.
    3. Se opăresc măslinele 5 minute în apă clocotită, se trec apoi sub un jet de apă rece. Carnea de vită se scoate din zeama în care fierbe, aceasta se strecoară, se pasează de legume și se așază din nou la fiert cu carnea de vită și măslinele. Se mai lasă 30 de minute, la foc mic.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise