Vită cu ardei

Vită cu ardei

Nu vă fie teamă, nu va ieși carnea de vită tare dacă veți face rețeta asta de vită cu ardei! Berea este secretul acestei rețete!

Ingrediente:

  • 500 g vrabioară de vită
  • 3 ardei grași de culori diferite
  • 2 cepe roșii
  • 250 ml bere blondă
  • sucul unei lămâi
  • boia de ardei
  • sare
  • un pic de scorțișoară
  • 2 linguri ulei
  • 1. Se amestecă berea, condimentele și sucul de lămâie și se lasă carnea de vită în această marinată, la frigider, pentru 12 ore.
    2. A doua zi, carnea de vită se șterge de zeama în care a stat și se taie fâșii. Se călește în ulei, apoi se adaugă ardeii tăiați și ei fâșii și ceapa. Se mai lasă 5 minute la călit.
    3. Se servește imediat, cât este caldă.

    Sursa foto: Shutterstock