Vită argentiniană

Ingrediente
►un kg mușchi de vită
►salvie măcinată
►sare grunjoasă
►3-4 linguri ulei de măsline
►o ceapă roșie
►un praf de paprika
►50 ml vin roșu sec
►1-2 linguri miere
►o linguriță oțet balsamic
►200 g mozza-rella
►3-4 roșii
►cimbru și busuioc verde
►2-3 frunze de salată
►ulei de măsline
1. Se ia muşchiul de vită, se feliază în bucăți medii şi se bate cu ciocanul de șnițele.
2. Separat, se prepară vinegreta. Se toarnă vinul roșu într-un bol și se amestecă cu uleiul de măsline, mierea, oțetul balsamic, sarea, salvia măcinată, paprika și ceapa roșie tăiată. Se lasă la rece.
3. Bucățile de carne se pun într-o tavă adâncă și se stropesc cu vinegreta. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă 3 ore la macerat.
4. Între timp, se prepară salata de roșii cu mozzarella, se ornează cu frunze de salată și se încinge grătarul. Se unge cu ceapă și se aşază bucățile de carne. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte. După ce s-au făcut, se pun pe un platou și se servesc cu  garnitură de roșii cu mozzarella.

Loading...