Ingrediente:

Pentru aluat:

● un ou
● 200 g făină

● 3 linguri ulei
● apă cât să se lege aluatul

Pentru umplutură de vită:

● 800 g carne tocată de vită

● 3 cepe

● 2 ouă
● o lingură apă rece

● 3 linguri ulei
● sare ● piper

Pentru uns:

● un gălbenuș

1. Se prepară aluatul prin frământarea tuturor ingredientelor, apoi se dă la rece până se prepară
umplutura.
2. Ceapa tăiată mărunt se călește în ulei și se presară cu sare. După ce s-a înmuiat, se scoate, se lasă
să se răcească puțin, apoi se trece prin mașina de tocat, împreună cu carnea. Se adaugă ouăle bătute bine, sare și piper, și se omogenizează.
3. Se întinde aluatul într-o foaie subțire, se pune amestecul de carne de vită la mijloc, se modelează sub forma unei pâini, se acoperă apoi cu aluatul și se taie surplusul de aluat. Se așază cu grijă în forma de copt.
4. Se dă la rece 30 de minute, se unge cu gălbenuș amestecat cu apă, se fac 2-3 găuri în aluat pentru a evita umflarea și se coace 40-45 de minute.