● o ceapă
● o felie dintr-o rădăcină de țelină

● 2-3 roșii bine coapte
● 2-3 ghemulețe de taieței
● 500 ml borș

● leuștean
● sare ● piper

Preparare:

1. Carnea se pune la fiert în apă rece.
2. Se ia spuma ori de câte ori apare și se lasă la fiert o oră. Se adaugă apoi rădăcina de pătrunjel, cea de țelină, morcovul și ceapa, toate tăiate mărunt.
3. Se completează cu apă și se lasă la fiert încă 30 de minute. Dacă este cazul, se scoate carnea și se taie cubulețe. Apoi, se adaugă roșiile, fără pielițe, se lasă un clocot. Între timp, se dă în clocot borșul.
4. Se pun carnea și borșul, se lasă un clocot, se potrivește de sare și piper, se pun tăiețeii și se trage oala de pe foc. Se aduce la masă cu leuștean.

Sursa foto:Shutterstock