Visele urâte ale copilului și interpretarea lor

Visele urâte ale copilului

Visele urâte ale copilului spun multe despre problemele cu care se confruntă. Iată o interpretare a celor mai frecvente coșmaruri pe care le au cei mici. Află și cum poți să-ți ajuți copilul să-și depășească temerile!

Visele urâte ale copilului apar în jurul vârstei de 4 ani. Cauzele acestora sunt, de obicei, probleme și temeri pe care nu au reușit să le integreze și să le înțeleagă. Ceea ce nu reușește copilul tău să-ți explice în timpul zilei poate apărea, noaptea, sub formă de coșmaruri.

Visele urâte ale copilului – Gândaci și păianjeni

Visele urâte ale copilului despre gândaci și păianjeni sunt printre cele mai frecvente. Micuțul visează că păianjeni sau gândaci apar în camera lui sau chiar îi ating fața și mâinile. Aceste coșmaruri pot apărea din cauza unui obicei pe care tu încerci să i-l formezi, dar el opune rezistență – sunt de părere psihologii.

Poate fi orice – de la a se spăla pe dinți dimineața și până la a învăța tabla înmulțirii. Probabil că, în timpul zilei, reușește să reziste presiunii tale sau a învățătoarei prin mici minciuni.

Ar putea fi de ajutor să schimbi așternuturile împreună cu copilul. Acest lucru îi va dovedi că totul e în regulă în camera lui, dar îl va și impulsiona să acționeze și să facă ceva productiv. Astfel, nu se va mai simți o victimă captivă și nu va mai visa că este atact de insecte urâte.

Citește și: Cum scapi ușor de coșmaruri

Visele urâte ale copilului – Vise cu monștri și fantome

Monștrii și personajele negative, în general, pot apărea în vis la orice vârstă. Aceste creaturi imaginare reflectă o personalitate încă neformată, care simte că nu are controlul vieții sale. Atunci când este vorba de un copil, poate semnifica faptul că el joacă ziua un rol, dar care nu i se potrivește în totalitate. Fantomele au legătură cu ceva care s-a întâmplat în trecut, dar care nu a fost rezolvat în totalitate. Unii copii pot avea astfel de vise atunci când părinții divorțează.

Poți remedia situația încurajându-ți copilul să fie el însuși, să-și exprime sincer sentimentele și temerile, să trăiască în prezent, mai degrabă decât cu gândul la evenimente din trecut.

Visele urâte ale copilului – Vise în care se pierde și nu poate găsi părintele

Aceste vise sunt tipice în cazul copiilor. Apar, mai ales, în perioadele de dezvoltare și de trecere de la o etapă a copilăriei la alta. Copilul vrea să obțină securitate din partea părinților, dar și independență.

Vorbește cu copilul u și ajută-l să se cunoască și să se înțeleagă mai bine. Totodată, asigură-l că ești alături de el, orice ar fi și că se poate baza pe tine.

Citește și: Copilul meu are coșmaruri. Ce e de făcut

Sursa foto: shutterstock.com