Cazul căpșunilor cu ace de cusut în interior, care a făcut înconjurul globului, revine din nou în actualitate, o femeie fiind acuzată în cadrul anchetei care este în toi în Australia.

Femeia are 50 de ani și a acționat motivată fiind de ”ură și dorință de răzbunare”, relatează presa internațională. Ea a vrut să facă rău conducerii fermei de căpșuni unde a muncit o perioadă ca supraveghetor. Pe parcursul mai multor luni, aceasta a introdus în fructe ace.

În luna septembrie a acestui an, Australia, dar nu numai, a fost cuprinsă de panică, după descoperirea mai multor fructe care aveau ace și bolduri în ele. Tone de fructe au fost retrase din magazine și aruncate, mulți producători fiind afectați.

Aproape 200 de cazuri de fructe conținând ace și bolduri au fost raportate. Prima victimă a femeii a fost un bărbat care consumase un astfel de fruct, el ajungând la spital cu dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat și în Noua Zeelandă.

Femeia de 50 de ani a fost arestată și inculpată, ei aducându-i-se șapte capete de acuzare. Ea riscă să petreacă la închisoare următorii 15 ani pentru fapta ei, dacă va fi găsită vinovată. Legea din Australia a fost modificată, pedeapsa pentru astfel de fapte fiind mărită, tocmai din cauza gravității a ceea ce s-a întâmplat.

Pentru găsirea vinovatului în acest caz, a fost pusă o recompensă de 100.000 de dolari australieni pentru orice informații ar fi dus la prinderea sa.

Citește și: