Vinete umplute cu piept de curcan

Ingrediente:
►2 vinete de mărime medie
►400 g piept de curcan
►o ceapă roșie
►4 căței usturoi
►sare
►piper negru măcinat
►100 g cremă de brânză mascarpone
►100 g brânză brie
►o legătură pătrunjel
►4 linguri ulei de măsline
►50 ml vin alb dulce
1. Se spală vinetele, se taie jumătăţi, se condimentează cu sare şi se lasă la scurs.
2. Separat, se dă carnea prin mașina de tocat. Se curăță ceapa și usturoiul, se taie mărunt și se călesc în uleiul ușor încins în care se adaugă şi carnea tocată și vinul dulce. Se mai toarnă şi puţină apă, iar după ce s-a fiert, spre final, se adaugă sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt.
3. Se ung vinetele cu crema de brânză mascarpone, se umplu cu compoziția de carne, iar pe deasupra se așază un strat de cubulețe de brânză brie. Se rumenesc în cuptor și se servesc ornate cu pătrunjel.

Loading...