VINETE UMPLUTE

► Ingrediente
► 4 vinete
► 4 roșii
► 4 ardei grași
► 800 g carne tocată
► 3-4 linguri ulei de măsline
► o căpățână usturoi
► sare
► piper
► cimbru verde şi uscat
► 50 g unt
► 4 linguri pesmet
► 200 g piure de roșii

► Preparare:
1. Se spală și se curăță vinetele, se scoate miezul și se coc în cuptor, cât să se înmoaie. Se pun în sită, se sărează și se lasă să se scurgă.
2. Separat, se curăță usturoiul și se pisează. Se călește câteva minute în ulei și se adaugă carnea tocată. Se stropește cu apă călduţă și se lasă să fiarbă bine. La sfârșit, se pune piureul de roșii și se lasă să scadă.
3. Se umplu vinetele, se acoperă cu felii de roșii și cu ardei și se dau la cuptor în tava tapetată cu unt și cu pesmet. După aceea, se servesc cu cimbru.

Loading...