Ingrediente

  • 2 vinete
  • 300 g carne tocată de pui
  • 3 roșii de gătit
  • 1-2 cartofi
  • o ceapă mică
  • o lingură muguri de pin
  • un ardei gras galben
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb sec
  • 1. Vinetele se taie în două, se golesc pe jumătate de conținut și se presară cu sare. Se lasă așa într-o strecurătoare, să se scurgă de sucul toxic.
    2. Pentru umplutură, în două linguri de ulei se pune ceapa la călit și, după ce s-a înmuiat, se adaugă miezul tocat al vinetelor, se presară sare și piper.
    3. Se pune ardeiul tocat cubulețe și apoi carnea. Se lasă pe foc pentru 10 minute.
    4. Se umplu vinetele și se așază în vasul de cuptor, se presară mugurii de pin și roșiile tăiate cubulețe. Se așază felii de cartofi și se pune în tavă restul de ulei, vinul și aproximativ 100 ml apă. Se lasă la cuptor 35 de minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise