VINETE GRATINATE

► Ingrediente
► 4 vinete medii
►sare
►piper negru măcinat
►2-3 cepe
►o legătură mărar
►o legătură pătrunjel
►200 g mozzarella
►cimbru uscat și măcinat
►100 g unt
►200 g piure de roșii
►pesmet

► Preparare:
1. Se spală vinetele, se taie rondele și se sărează. Se lasă să se scurgă 1-2 ore, apoi se călesc
5 minute în ulei.
2. Se curăță ceapa, se taie sol-zișori și se călește, cât să devină transparentă. După ce a scăzut, se adaugă verdeața și condimentele şi se dă deoparte.
3. Se tapetează tava cu unt și cu pesmet, se pune un strat de piure de roșii, unul de vinete prăjite, unul de ceapă călită și tot așa și, la final, se acoperă cu rondele de mozzarella. Se coace la 160°C, până se rumeneşte. Se ornează cu pătrunjel.

Loading...