VINETE COAPTE ȘI AROMATE

► Ingrediente
► 4 vinete mici și subțiri
► o căpățână usturoi
► 100 g brânză feta
► o legătură pătrunjel
► 50 g muguri de pin
► 3-4 linguri ulei de măsline
► sare
► 3-4 linguri pesmet
► 2-3 linguri smântână
► zeama de la o lămâie

► Preparare:
1. Se spală vinetele și se taie felii potrivite. Se presară sare și se lasă în sită, să se scurgă.
2. Se curăță usturoiul și se pisează. Se amestecă cu sare și ulei ca la maioneză și se adaugă la sfârșit smântâna.
3. Pătrunjelul se toacă mărunt. Se amestecă cu mugurii de pin, pesmetul şi zeama de lămâie. Se încinge grătarul și se coc feliile de vinete.
4. După ce s-au rumenit, se pun pe un platou și se ornează cu sosul de pătrunjel. Se presară brânza feta și se servește cu crema de usturoi.

Loading...