Vinete usturoiate la cuptor

Vinete usturoiate la cuptor

La aceste vinete la cuptor îmi place mult de tot aroma ușor usturoiată și textura pe care o au vinetele după ce s-au lăfăit în cuptor alături de celelalte ingrediente. 

Ingrediente:

● 4 vinete

● 4 roșii
● 4 felii mozzarella

● 6 căței usturoi
● câteva frunze busuioc

● 50 g cașcaval ras
● 2-3 linguri ulei

1. De la vinete se taie partea rotundă, opusă codiței, care se folosește precum un coșuleț.
2. Se scobește ușor, miezul se amestecă cu roșie tocată, se unge vânăta cu ulei și se coace umplută cu miezul de vânătă și roșie 15 minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune și usturoiul în cămașă, în tavă.
3. După acest timp, se așază peste fiecare coșuleț de vânătă câte o felie de mozzarella și se continuă coacerea 10 minute. Se scot, se presară cașcavalul și se mai lasă 5 minute la cuptor. Se aduc la masă cu busuioc.

Sursa foto:Shutterstock

Poti incerca si aceasta reteta de vinete pane, de post