Ingrediente:

● 2 vinete
● 300 g paste, după gust
● 200 g brânză de vacă, ușor sărată

● 6 frunzulițe de busuioc
● 600 g roșii curățate de pielițe
● 2 căței de usturoi

● ulei pentru prăjit ● sare ● piper

1. Vinetele spălate se taie cuburi, se pun într-o strecurătoare și se presară sare. Se lasă așa pentru o oră.
2. Pentru sos, usturoiul se călește ușor în ulei, se adaugă roșiile cuburi, se lasă pe foc 10 minute, apoi se mixează.
Se pune din nou pe foc până se obține un sos gros. Se ia de pe foc și se adaugă 6 frunze de busuioc tocate mărunt.
3. Se trec vinetele sub un jet de apă, se scurg bine și se prăjesc în ulei. Când sunt rumenite, se scot pe șervete de hârtie.
4. Se amestecă vinetele cu sosul de roșii și cu pastele fierte, se adaugă și puțină apă de la fiertul pastelor și se lasă pe foc 2 minute. Se aduc la masă cu brânză deasupra.

Sursa foto:Shutterstock