VARZĂ NOUĂ CU CARNE

► Ingrediente
► o varză
►500 g cotlet de porc
►cimbru
►oregano
►o linguriţă boia iute
►sare
►o linguriţă boia dulce
►2-3 linguri pastă de ardei
►piper măcinat
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►2 cepe roşii
►2-3 căţei usturoi
►100 ml vin alb
►o legătură mărar

► Preparare:
1. Se spală varza, se taie fin, se dă cu sare şi se frământă puţin.
2. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori, apoi se căleşte cât să se înmoaie şi se adaugă varza. Se fierb la foc potrivit.
3. Se condimentează carnea cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat, se stropeşte cu ulei şi vin alb şi se fierbe la foc mic.
4.  După ce a fiert varza, se condimentează cu sare, piper, cimbru, mărar, oregano, boia iute şi dulce. Se adaugă la final pasta de ardei şi se mai fierbe câteva minute. Se serveşte cu friptură şi se ornează cu mărar.

Loading...