Voi cum gătiți varza? Mie îmi place varza a la Cluj și îmi plac și plăcintele cu varză dar varză gătită cu bere am mâncat pentru prima dată acum 2 luni. Bună este! Am repetat rețeta după o săptămână!

Ingrediente:

  • o varză acră sau 1/2 căpățână dintr-una mare
  • 4 cârnați subțiri, uscați
  • 6 felii bacon
  • o cutie bere neagră
  • o ceapă mică
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri ulei
  • bulion
  • sare
  • 1. În ulei se rumenește baconul tăiat și, când s-a prăjit, se adaugă ceapa și dafinul.
    2. Se presară un praf de sare, se lasă până ce se înmoaie ceapa și se adaugă varza.
    3. Se pun și cârnații tăiați, se toarnă berea, se pune capac și se lasă la fiert 60 de
    minute.
    4. Se adaugă spre sfârșit bulionul desfăcut cu puțină apă și se mai lasă la fiert un
    clocot.