Varză boierească

Varză boierească

Pentru astăzi avem o rețetă pe bază de varză…dar nu orice rețetă, avem o varză boierească!

Ingrediente:

  • o varză mică
  • un morcov
  • 600 g coaste de porc afumate
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei
  • o linguriță boabe de piper
  • un arde iute roșu
  • rozmarin
  • 1. Varza trecută sub un jet de apă rece se taie mai mare, nu fideluță.
    2. Într-o cratiță încăpătoare se încinge uleiul și se călește varza împreună cu morcovul dat pe răzătoare.
    3. Se pun apoi coastele afumate, dafinul și boabele de piper. Se acoperă cu apă, se lasă pe aragaz până
    dă un clocot și apoi se continuă fierberea la cuptor încă 20 de minute.
    Se servește cu ardei iute tăiat rondele și rozmarin.

    Sursa foto:Shutterstock