O varză boierească vă aduc la masă ca să vă încânt papilele gustative!

Ingrediente

  • 1 picior mic, neafumat, de porc
  • 250 g cârnați
  • 2 verze medii
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 căței usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 crenguțe cimbru
  • o foaie dafin
  • 3 linguri untură de gâscă
  • sare
  • piper
  • 1. Se curăță varza de frunzele exterioare, se desfac celelalte și se pun 5 minute în apă clocotită. Apoi se scurg și se taie mărunt.
    2. În apă rece se pune la fiert piciorul de porc și se lasă 45 de minute, apoi se scurge.
    3. Morcovii și ceapa tăiate se călesc în untură topită, se adaugă usturoiul pisat, cimbrul, foaia de dafin și se adaugă varza tăiată.
    4. Se pun apoi cărnurile, se toarnă vinul și 1 l de apă, se presară cu sare și piper și se lasă la cuptor, cu capac, pentru 75 de minute, verificând coacerea.