Varză a la Cluj

Varză a la Cluj

Mulți spun acestui preparat că sunt sarmalele leneșului. Treaba lor, mulți mănâncă mai cu drag varză a la Cluj decât sarmale, plus că prepararea nu durează atât de mult!

Ingrediente:

  • o varză mare
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei
  • cimbru
  • 200 g orez
  • un litru apă
  • un kg carne de porc tocată
  • 300 g smântână grasă
  • o legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 1. Două cepe tocate se pun la călit în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă varza tocată și cimbrul. Se toarnă 500 ml apă și se lasă la fiert 30 de minute.
    2. Orezul se fierbe în apă cu sare 15 minute. Se scoate orezul, se trece sub un jet de apă rece și se lasă la scurs în strecurătoare. Carnea se călește în tigaie, se adaugă restul de ceapă mărunțită, sare, piper și se mai lasă 10 minute.
    3. Într-un vas de cuptor uns cu ulei se pune un prim strat de varză și apoi orezul amestecat cu carnea. Se acoperă cu restul de varză, se toarnă smântâna, se pune mărar tocat și se dă la cuptor pentru 60 de minute. Se servește cu smântână.

    Sursa foto:Shutterstock