Valentin Uritescu a împlinit 79 de ani: ”Dacă vorbesc şi merg, sunt bine”. Boala care l-a scos la pensie

valentin uritescu a implinit 79 de ani

De o vreme, actorul Valentin Uritescu nu mai este văzut nici la TV, nici la evenimente. Motivul e simplu: actorul suferă de Parkinson și s-a retras din viața publică.

La 79 de ani, vârstă împlinită zilele trecute, e însă optimist și e cu gândul deja la următoarea aniversare. “Dacă vorbesc şi merg, sunt bine. Să ne vedem la următoarea aniversare de 80 de ani sănătoşi”, a declarant actorul publicației Click, care l-a felicitate de ziua sa.

”Mă simt foarte bine mai ales astăzi, când am primit zeci de mesaje de felicitare de la oameni dragi. Încercăm să trecem cu bine peste această perioadă de izolare, am familia alături şi sperăm să scăpăm de pandemie”, a mai spus Valentin Uritescu.

Valentin Uritescu are la activ peste 50 de roluri în filme şi piese de teatru.

A fost Sergentul Şaptefraţi în serialul tv “Lumini şi umbre”, de Andrei Blaier, personaj continuat apoi în “Noi, cei din linia întâi”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, Vasile din “Concurs” (regia Dan Piţa), Dr. Marcu în “Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu).

A jucat și în seriale TV, la Antena 1, dar și Pro TV (Las Fierbinți).

În 2014 a dublat un personaj din pelicula “Clopoţica şi Zâna Pirat”.

Actorul este căsătorit cu Valeria de 50 de ani şi a a lăudat-o că este o “soţie uluitoare!”.

Cei doi sunt părinţii unui băiat, Bogdan Uritescu, cascador, actor, regizor, care i-a călcat tatălui pe urme.

Vezi și Drama unui actor emblematic, după ce a fost diagnosticat cu Parkinson: ”Creierul meu funcționează diferit. Iau șase pastile pe zi”

Citește și: