Vă mai amintiți de superba Adnana din „Toate pânzele sus”? Cum arată îndrăgită actriță Julieta Szonyi la 41 de ani de la apariția în celebrul serial

Vă mai amintiți de superba Adnana din „Toate pânzele sus”? Cum arată îndrăgită actriță Julieta Szonyi la 41 de ani de la apariția în celebrul serial

Celebra actriță Julieta Szonyi, ce a făcut furori în serialul de succes „Toate pânzele sus',  a fost considerata una dintre cele mai frumoase actrițe din România. Însă, ajunsă la 68 de ani, aceasta recunoaște că acest lucru nu i-a adus foarte multe avantaje în cinematografia românească, ba din contră.  

Anul acesta s-au împlinit 41 de ani de când au început filmările la cel mai iubit serial românesc, „Toate pânzele sus'. Din păcate, majoritatea marilor actori din distribuţie au urcat la ceruri, lăsând scena teatrului românesc tot mai goală, în timp ce alții s-au retras din atenție publicului. În acest caz se regăsește și superba actriță Julieta Szönyi, ce a interpretat rolul îndrăgitei Adnanei din celebrul serial. Ea a împlinit anul acesta vârsta de 68 de ani, dar este o prezență discretă și stă departe de atenția publicului. Totuși, deși a îmbătrânit, aceasta și-a păstrat frumusețea răpitoare și eleganța din tinerețe. Cu toate acestea, Julieta Szonyi  mărturisește că frumusețea nu prea a ajutat o în carieră, pentru că i se acordau doar un anumit tip de roluri.

Citește și: A fost unul dintre supermodelele aniilor 90, dar azi este de nerecunoscut. Linda Evangelista, distrusă de operațiile estetice

Calitățile fizice nu au avantajat-o în cariera de actriță

„Mă deranja, de pildă, când primeam complimente superficiale şi inutile. Însă, din cauza timidităţii, nu ştiam întotdeauna cum să reacţionez. În minte, de obicei, îmi venea imediat un răspuns foarte acid, dar, din timiditate, repet, şi pentru că nici nu voiam să rănesc pe nimeni, cuvintele rămâneau nerostite şi atunci păream cretină. Ceea ce iarăşi mă deranja foarte tare. Iar profesional, felul în care arătam m-a încurcat pentru că, într-o anume măsură, m-a blocat într-o tipologie de personaj. Părăsind facultatea, unde am jucat roluri extrem de variate, în piese extrem de variate, a fost mult mai greu să regăsesc această varietate în rolurile care mi-au fost propuse ulterior', a mărturisit Adnana din „Toate panzele sus!' într-un interviu pentru Formula AS.

Rolul ei de suflet a fost cel din „Toate pânzele sus'

Mai mult, într-un interviu Live la Adevărul Julieta a recunoscut că rolul ei de suflet a fost cel din „Toate pânzele sus' . Mi-a plăcut cel mai mult rolul din „Toate pânzele sus, şi toată ambianţa care a fost acolo. Nu-mi displace ceea ce a fost în filmul „Cei care plătesc cu viaţa, o mulţime de alte rolişoare mici. Nu m-am simţit bine deloc în „Felix şi Otilia, a spus actrița. Totodată, aceasta a recunoscut că-și dorește faorte mult să devină bunică și că și-ar dori o nepoțică.

Julieta Szönyi (Julieta Ghiga Szönyi) s-a născut la data de 13 mai 1949, în Timișoara. Este fiica cea mare a pictorului Ştefan Szönyi (1913-1967), prorectorul Facultăţii de Arte Plastice din acea vreme, şi a unei celebre crainice de la radio. A debutat ca actriță de teatru, jucand numeroase piese în cadrul teatrului din Pitești.

Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cel al Adnanei din serialul TV „Toate pânzele sus (1976, regia Mircea Mureşan) şi Otilia, din ecranizarea „Felix şi Otilia (1971, regia Iulian Mihu). Alte roluri remarcabile sunt cele din filmele „Ecaterina Teodoroiu (1978), „Alo, aterizează străbunica!… (1981), „Cei care plătesc cu viaţa (1989), iar din 1990 evoluează pe scena Teatrului Mic din Bucureşti, în piese precum „Primăvara d-nei Stone la Roma', „Furtuna' sau „Fetele din calendar'.

Citește și: