Dacă ai deschis prea multe sticle din vinul spumant și ți-a mai rămas o cantitate care nu s-a băut, a doua zi parcă nu mai are același gust.

Nu te mai atrage să o bei, dar o poți folosi la diverse preparate în bucătărie.

Pune vinul spumant în tăvița de gheață

Dacă îl congelezi în tăvițe, vei obține cubulețe aromate de vin dulce care pot fi folosite la sosurile pentru pește, pentru pui sau la diverse cocktailuri pe bază de vin. În loc să pui cuburi de gheață în cocktail, mai bine pui cuburi de șampanie… și musafirii vor fi încântați.

Folosește vin spumant la risotto

Una dintre cele mai delicioase rețete de risotto conține și un strop de vin… ba chiar mai mult decât un strop. Și este recomandat vinul spumant, lejer, dulce sau demisec, cu nuanță ușor fructată.

Folosește-l pentru frumusețea ta!

A doua zi după petrecere găsești sticla de vin spumant neterminată? Nu e nicio problemă că nu mai vrea nimeni să îl bea. Folosește-l pentru ten. Multe tratamente de înfrumusețare și netezire a pielii se bazează pe vin sau pe șampanie, așa că nu poate decât să îți facă bine!