De ce este bine să folosești untul de cocos

De ce este bine să folosești untul de cocos

Este o vedetă atât în gastronomie, cât și în ceea ce privește îngrijirea corporală. Iată cum să folosești corect untul de cocos.

Borcănelul cu unt de cocos nu ar trebui să lipsească de pe noptieră. Când îl desfaci, ar trebui să simți un miros delicios, iar la atingere ar trebui să se topească imediat și să intre rapid în piele – motiv pentru care i se mai spune și ulei de cocos. Conține, în proporție de 90%, grăsimi saturate care, în combinație cu acidul lauric, au efecte benefice asupra organismului. În plus, se mai găsesc vitaminele E, K, fier și acizi grași Omega-6.

Pentru ten

'Untul de cocos este benefic în îndepărtarea machiajului, în special a machiajului rezistent la apă. Se poate aplica și în zona ochilor pentru a reduce edemele, pungile de sub ochi și ridurile  fine de expresie, prin masarea zonelor cu mișcări circulare', explică Alina Bot, cosmeticiană.

'Poate fi folosit și pentru îngrijirea tenului, înlocuind crema de noapte, fiind recomandat și persoanelor cu afecțiuni ale pielii cum ar fi: eczeme, dermatite, psoriazis sau acnee', continuă specialista.

Pentru pielea corpului

Untul de cocos este eficient în îngrijirea pielii uscate și a zonelor cu probleme, precum coatele, genunchii sau călcâiele. Pentru a intra mai ușor în piele, îl poți aplica pe toată suprafața corpului, după baie, pe pielea umedă. Dacă îl combini cu zahăr, poate funcționa care un exfoliant excelent, care are și proprietăți anticelulitice.

Pentru păr

Dacă părul are un aspect uscat, iar pe scalp se zăresc urme de mătreață, untul de cocos poate fi soluția salvatoare. Încălzește două-trei linguri de unt, apoi aplică pe părul umed, pornind de la scalp și continuând cu vârfurile. Realizează și un masaj al scalpului de două-trei minute, astfel încât uleiul să pătrundă cât mai bine la rădăcina părului. Strânge bine părul cu ajutorul unui prosop, stai așa circa 30 de minute – o oră, apoi clătește și șamponează. Beneficiile untului de cocos  asupra părului se datorează atât grăsimilor pe care le conține – și care ajută la hrănirea părului –, precum și vitaminelor E și K, care joacă rolul de energizant natural, stimulând creșterea părului.

Copyright: goldminer / 123RF Stock Photo