Untișorul este vestitorul dietei de primăvară

Untișorul este vestitorul dietei de primăvară

Una dintre cele dintâi verdețuri care apar în piețe primăvara, untișorul este în primul rând o plantă folosită adesea în terapia naturistă și excelentă pentru diete.

 

Untișorul (grâușorul) este o plantă mică, multianuală, cu frunze rotunde, lucioase și cărnoase și floricele galbene. Cel mai mult se întrebuințează frunzele tinere, crude, ca salată au în amestec cu celelalte verdețuri de primăvară.

Delicios și bun pentru organism

Are un gust ușor picant, astringent, dar aromat. Adăugat la piureul de urzici, îi dă o dulceață aparte și îi atenuează gustul puternic. Poți să-l prepari și în ciorbă, la fel ca pe cea de ștevie, iar bulbii murați în oțet sunt o delicatesă.

Untișorul are multe beneficii

Untișorul conține: betacaroten, vitaminele A și C, magneziu, zinc, fier, uleiuri esențiale, sulf, calciu, potasiu, proteine, acizi, saponine, clorofilă și fibre alimentare. Reduce nivelul colesterolului, contribuind la reglarea tensiunii arteriale, atenuează problemele respiratorii (guturaiul sinuzita, faringitele), reduce starea de stres, este antiseptic și un antibiotic natural valoros.

Virtuți multe, calorii puține

Datorită propietăților sale, untișorul este un ajutor prețios pentru cei suferinzi și cei ce doresc să țină cură de deoxifiere a organismului primăvara. Este indicat persoanelor care vor să piardă câteva kilograme rapid, cu cât mai puține efecte negative și cu garanția că își vor menține silueta timp îndelungat.

Truc:

Poți mânca salată de untișor la începutul mesei, fiindcă astfel vegetalele sunt mai bine digerate.

 

Credit foto: 123rf