Infecția cu VHC poate fi tratată cu ajutorul tratamentelor antivirale. Totuși, multe dintre persoanele infectate nu știu că suferă de această afecțiune. Și asta pentru că boala nu are simptome specifice. Organizația Mondială a Sănătății estimează că, la nivel mondial, doar 20% din persoanele infectate cu VHC știu că au aceasta afecțiune. Și doar 10% din cei diagnosticați sunt sub tratament.

Fă-ți și tu un test banal din salivă complet gratuit!

Astăzi și mâine, adică în zilele de 16 și 17 octombrie 2017, se realizează testări gratuite în București, la Piața Unirii și Piața Bucur-Obor, între orele 09:00 și 17:00.

Activitățile se adresează populației cu vârste peste 11 ani, cu scopul diagnosticării precoce a bolii. Testarea se face cu ajutorul unor teste rapide din salivă, non-invazive. Rezultatul este disponibil în 20 minute. Realizarea testării se face de către medici voluntari, în cadrul unor caravane medicale organizate în puncte cu trafic maxim pentru facilitarea accesului populației la testare.

Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților  a demarat o nouă campanie de testare gratuită pentru depistarea Hepatitei C: HEPATITA C. TESTEAZĂ-TE ACUM! TESTEAZĂ-TE AICI! Proiectul se realizează în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, cu susținerea Ministerului Sănătății.

Infecția cronică cu virusul hepatitei C (VHC) este o problemă majoră de sănătate publică la nivel global, estimându-se că în prezent peste 70 milioane de persoane suferă de această afecțiune. În marea majoritate a cazurilor, infecția cu VHC evoluează spre ciroză și cancer hepatic.

Sursa foto: 123rf.com