Există și pitbulli eroi! E incredibil ce a făcut acest câine pentru a-și salva stăpânii!

pit bull si-a salvat stapanii din incendiu

Pitbullii nu au cel mai bun renume la noi, din păcate. Însă e foarte greșit să generalizezi, fiindcă există tot atât de multe cazuri de câini din această specie care au salvat oameni cât patrupede care au afișat un comportament periculos.

Weekendul trecut, Sasha, un pui de pit bull de numai 8 luni, și-a alertat familia care dormea, neștiind că în casă izbucnise un incendiu. Ca niciodată, fusese lăsat peste noapte afara. Când a simțit miros de fum, câinele a început să latre puternic, fără oprire, și să sară pe ușă pentru a atrage atenția stăpânei sale, Nana Chaichanhda, din Stockton, California. Și acesta, și cei trei copii ai ei dormeau duși.

Când s-a ridicat să deschidă ușa, pentru a vedea ce e cu Sasha, câinele a năvălit în apartament și a fugit glonț către camera celui mai mic dintre copii. Înainte ca stăpâna sa să realizeze ce se întâmpla, Sasha deja apucase bebelușul de 7 luni de pampers și îl trăgea cu putere pentru a-l scoate din încăpere.

'Îi datorez totul!'

Ulterior, după ce a scăpat din casa care ardea, Nana a povestit că nu o miră comportamentul câinelui, pentru că din momentul în care Sasha și fiica ei, Masailah, s-au întâlnit, legătura a fost foatre puternică.

Grație curajului câinelui, nimeni nu a fost rănit. Și ceilalți doi copii ai femeii, un băiat de 9 ani și o fetiță de 8 ani, sunt teferi.

'Îi datorez totul. Dacă nu era ea, aș fi fost și acum în pat, iar lucrurile ar fi putut lua o turnură foarte rea', a povestit femeia după ce a reușit să iasă din apartamentul în flăcări.

În prezent, femeia și cei trei copii ai săi stau la o rudă, dar viitorul se arată prea roz, pentru că, practic, au rămas fără adăpost. Pentru că nu are unde să se mute, a fost deschis un cont pentru donații.

Vezi și Galerie:Acesta este cel mai deștept câine. Uite ce a făcut după ce a văzut că oamenii cumpărau dulciuri cu bani!

Citește și: