Micuța indiană Shanti Devi s-a născut în 1926. Părinții își aduceau aminte că a început să vorbească târziu, aproape pe la 4 ani, și i-a uimit pe toți susținând că este căsătorită și că are un fiu. Ce destin tragic a avut sufletul ei de s-a întors atât de repede în lumea muritorilor?

În filosofia indiană, reîncarnea este posibilă, ba chiar este un act necesar pentru un suflet chinuit, care nu a apucat să se bucure de viață și de dragoste. Indienii cred că oamenii care au trecut prin clipe dramatice, prin accidente, boli și dureri mari se reîntorc după câțiva ani în trupul unui copil pentru șansa de a trăi din nou, mai liniștiți și mai fericiți.

Shanti Devi, un suflet chinuit

Când a început să vorbească, Shanti i-a spus foarte clar numele soțului ei, Kedarnath, și le-a spus părinților că ea locuiește în Mathura, cu familia ei, cu soțul și cu băiatul lor. Le-a descris cu detalii colorate casa și magazinul soțului ei, precum și modul în care se desfășura o zi din viața lor împreună sau hainele pe care le purta.

La început, părinții lui Shanti nu i-au acordat prea mare atenție micuței, considerând că sunt povești, așa cum le place multor copii să spună. Dar, în momentul în care Shanti a început să le spună cum a murit, i-a convins că fiica lor vrea să le transmită un mesaj teribil. Niciun copil la vârsta de 4 ani nu are cum să cunoască termenii medicali și procedurile chirurgicale prin care trecuse femeia despre care vorbea Shanti.

Detaliile vieții anterioare descrise uimitor!

Lugdi Bai fusese numele celei despre care vorbea Shanti. Ea murise în 1925, iar Shanti s-a născut la un an după moartea ei. Lugdi fusese căsătorită de mic copil, de la numai 10 ani, pentru că în India fetițele sunt vândute soților de la vârste foarte mici. Din nefericire a avut un destin tragic. A rămas însărcinată, iar la o vârstă atât de mică a pierdut sarcina. După câțiva ani, a reușit să aibă un fiu, dar a murit la câteva zile după naștere din cauza infecțiilor.

După ce părinții lui Shanti s-au convins că fetița relatează totuși niște lucruri reale, l-au căutat pe soțul lui Lugdi Bai și l-au invitat acasă la ei pe vărul acestuia. Shanti l-a recunoscut imediat pe cel care era vărul soțului ei și l-a întrebat mai multe lucruri despre oamenii din viața ei anterioară.

Familia lui Shanti a făcut apoi o vizită de curtoazie în Mathura și a dus-o pe micuță în casa lui Kedarnath. Acesta i-a fost prezentat drept fostul ei cumnat, dar Shanti nu s-a lăsat intimidată de mica scenetă a părinților. Ea l-a recunoscut imediat pe soțul din cealaltă viață și i-a spus câteva lucruri din viața lor comună pe care și le amintea. De asemenea, și-a amintit de anumite rude și a întrebat de ele.

Un destin tragic care a uimit lumea

Povestea lui Shanti nu avea cum să rămână necunoscută. Preoții din satele lor au vorbit de mai multe ori cu fetița, iar un mic consiliu de fețe bisericești s-a adunat pentru a decide dacă ea spune adevărul sau nu. Cu toții au fost uimiți cât de bine își amintea ea unele detalii din casa în care a trăit drept Lugdi Bai și modul în care povestea despre satul ei, despre oamenii din jur și despre lucrurile ei personale.

Povestea lui Shanti a făcut o impresie puternică în anii 1930 și mulți oameni erau convinși că fetița se reîncarnase după o viață dură, pentru ca sufletul ei să aibă parte și de o soartă mai lină și mai fericită. Până și scriitorul suedez Sture Lonnerstrand a fost convins de veridicitatea poveștii și a scris o carte despre uimitoarea aventură a lui Shanti Devi.