Monstru marin, adus la mal! Măsoară 4,2 metri! Biologii nu au mai văzut niciodată ceva asemănător

calmar de 4,2 metri

Trei frați din Noua Zeelandă au descoperit pe malul mării, în Wellington, un adevărat monstru marin. Inițial nici nu au știut dacă e vorba despre un calmar sau altceva, date fiind dimensiunile greu de imaginat.

Cei trei erau în căutarea unui loc bun pentru pescuit, dar în care să poată face și scufundări. Au zărit însă monstrul marin, care s-a dovedit a fi până la urmă un calmar, și nici nu a mai contat pentru ce veniseră. L-au măsurat și au văzut cu uimire că avea 4,2 metri. O dihanie de animal, de peste două ori mai mare decât fiecare dintre ei! În condițiile în care Daniel, Jack și Matthew Aplin sunt toți niște bărbați de statură impresionantă.

Pentru că știau că nimeni nu îi va crede, l-au fotografiat și în scurt timp au fost asaltați de presă și biologi deopotrivă. Cei din urmă au certificat faptul că vietatea este un calmar uriaș și au explicat că astfel de animale pot avea o lungime cuprinsă între  3 – 9 metri. Pot ajunge, însă, și până la 13 metri lungime. În ce privește greutatea, aceasta poate ajunge și chiar depăși 455 de kilograme.

Deși în teorie se știe că asemenea monștri pot exista, în realitate sunt foarte rare ocaziile când un astfel de calmar este capturat sau măcar fotografiat.

Viețuitoarea a fost preluată de cercetători, care urmează să o examineze, pentru a afla, printre altele, de ce a murit, pentru că pe corpul ei nu există urma vreunei traume.

Citește și: