Iar motivul din spatele acestui comportament diabolic e greu de digerat. Niels Högel le administra pacienților doze letale de medicamente, pentru ca apoi să-i resusciteze, pentru a-și impresiona colegii de muncă.

Niels este deja închis pe viață, pentru o altă faptă. E judecat însă și pentru aceste acuzații și admite că este vinovat.

Victimele sale sunt din două spitale în care lucra: 36 în Oldenburg și 64 în orașul vecin, Delmenhorst. Crimele s-au petrecut în perioada 1999 – 2005. Probabil ar fi fost mai multe, dar pe o parte dintre pacienți a reușit să-i ”salveze”, după ce tot el le administrase o doză fatală de medicamente.

Procesul de față se va termina, cel mai probabil în luna mai a acestui an. Se bazează pe teste toxicologice și pe rămășițele celor exhumați, foști pacienți.

Se crede că fostul cadru medical a ucis și mai multe persoane, însă, cum cadavrele au fost incinerate, nu se va ști niciodată adevărul. Rudele victimelor spun că autoritățile pur și simplu au închis ochii vizavi de activitatea bărbatului, deși pe tura sa au fost de două ori mai multe decese decât media.

Högel a fost prins în 2005 injectându-i unui pacient medicamente care nu-i fuseseră prescrise. În 2008 a fost închis pentru șapte ani, pentru tentativă de crimă.

În 2014 – 2015, în urma unui alt proces, a fost găsit vinovat de două crime și încă două tentative de crimă, primind închisoare pe viață. A spus atunci că regretă sincer faptele sale și că speră ca famiile celor uciși să-și găsească liniștea.

În timpul procesului a spus însă că, în realitate, a ucis 30 de persoane. Investigația a fost reluată, 130 de foști pacienți fiind exhumați. Așa s-a făcut și descoperirea macabră: circa 100 de persoane fuseseră astfel ucise.

Foto: Arhivă Pixabay

Vezi și Asasinatul lui Ioan Luchian Mihalea, poate cea mai oribilă crimă de după Revoluție. De fapt de ce a fost ucis cu bestialitate Oanță?

Citește și: