Majestatea Sa a avut câini din rasa corgis încă din 1944, iar decesul lui Whisper pune punct unei tradiții de 70 de ani. Regina a dezvăluit că a întristat-o foarte tare pierderea lui Whisper, pe care l-a adoptat din 2016, după ce stăpânul lui, Bill Fenwick, un angajat de la domeniul Sandringham,  a decedat.

Whisper a murit la castelul Windsor, zilele trecute, după ce s-a îmbolnăvit în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și: Prințul Louis, prima apariție de după botez. Cum a fost surprins micuțul

Regina a deţinut peste 30 de corgi

Suferința reginei este cu atât mai mare, cu cât decesul lui vine la doar șase luni, după ce Elisabeta a II-a l-a pierdut pe Willow, un alt cățel corgi la care ținea foarte mult.

Willow a murit în aprilie și era ultimul descendent al lui Susan, primul corgi pe care regina l-a primit, cu ocazia celei de-a 18-a aniversări. Susan era şi ea o descendentă a lui Dookie, un câine primit de tatăl lui Elizabeth a II-a, regele George al VI-lea, în 1933.  Regina a decis ca Willow să fie eutanasiat, întrucât animalul bătrân suferea de cancer.

Câinele a fost îngropat pe domeniul Windsor, mormântul fiind marcat cu o piatră pe care a fost inscripţionat numele acestuia şi textul „un companion fidel al reginei”.

Surse apropiate reginei spun că aceasta a fost afectată „foarte grav” de pierderea devotatului companion, care era ultima legătură cu părinţii şi trecutul ei.

Regina mai are doi câini din rasa dorgis – o încrucişare între rasele dachsund şi corgi, Vulcan şi Candy.

În 2015, regina a renunţat să mai crească animale din rasa corgi de teamă că se va împiedica de pui.

De-a lungul timpului, din 1945, regina a deţinut peste 30 de corgi, mulţi dintre ei fiind descendenţi ai lui Susan, iar patrupedele au fost adeseori imortalizate alături de aceasta în fotografii oficiale şi în tablouri. La un moment dat, regina deţinea 13 exemplare.

Citește și: