Ultimul avertisment al lui Stephen Hawking către omenire!

Stephen Hawking

Legendarul fizician Stephen Hawking care a murit azi, la vârsta de 76 de ani, era de părere că omenirea trebuie să părăsească Pământul în următorii 200 de ani, dacă nu vrea să se confrunte cu EXTINCȚIA.

„Omenirea trebuie să părăsească Pământul în următorii 200 de ani, dacă vrea să supraviețuiească”.

Acesta a fost ultimul avertisment transmis de profesorul Stephen Hawking cu câteva luni în urmă. Acesta se temea că viața de pe Pământ ar putea fi rapid distrusă de dezastre, cum ar fi prăbușirea unor asteroizi, suprapopularea planetei sau schimbările climatice.

El mai spunea că, dacă specia noastră vrea să supraviețuiască, generațiile viitoare vor fi nevoite să creeze o nouă viață în spațiu.

Schimbările climatice

Una dintre principalele temeri ale lui Hawking pentru planetă a fost încălzirea globală.

„Resursele noastre fizice sunt secătuite, într-un ritm alarmant. Am oferit planei noastre darul dezastruos al schimbărilor climatice „, a avertizat Hawking.

„Creșterea temperaturilor, reducerea ghețurilor polare, defrișarile și decimarea speciilor de animale. Putem fi o niște ființe extrem de ignorante”.

Fizicianul mai era de părere că prin decizia sa de a retrage Statele Unite din Acordul climatic de la Paris, președintele Donald Trump a condamnat planeta.

„Ne apropiem de punctul dincolo de care nu mai există cale de întoarcere, de unde procesul de încălzire globală devine ireversibil. Decizia lui Trump poate împinge Pământul în prăpastie. Planeta noastră poate deveni precum Venus, cu temperaturi de 250 de grade Celsius și cu ploi de acid sulfuric”, a susținut el pentru BBC News într-un interviu pe care l-a acordat cu ocazia împlinirii a 75 de ani.

„Schimbarea climei este unul dintre cele mai grave pericole cu care ne confruntăm, însă este un pericol ce poate fi prevenit dacă acționăm acum. Prin refuzul de a accepta dovezile cu privire la schimbările climatice și prin retragerea din cadrul Acordului de la Paris, Donald Trump produce mediului frumoasei noastre planete pagube ce puteau fi evitate asupra, pune în pericol ecosisteme, pe noi și pe copiii noștri”.

Atacul asteroizilor

Dacă încălzirea globală nu ne va duce la dispariția planetei, Hawking credea că Pământul ar fi distrus de asteroizi.

„Nu este science fiction. Este garantat de legile fizicii și de probabilitate”, a spus el.

„Expansiunea în spațiu va schimba complet viitorul omenirii”

 

Citește și:Stephen Hawking a murit. Diagnosticat cu o boală cruntă, nu trebuia să trăiască mai mult de 3 ani. A ajuns până la 76 de ani