Uleiurile din plante. De ce este bine să le folosești

Uleiurile din plante. Ulei de argan

Cele mai multe dintre noi folosim uleiul din floarea-soarelui în bucătărie. Din când în când, ne mai răsfățăm și punem ulei de măsline în salate. Totuși, uleiurile din plante sunt mult mai variate. Află care sunt proprietățile lor terapeutice.

Uleiul din nucă de cocos, de argan, de porumb, de schinduf  sau de cânepă sunt doar o parte din uleiurile cu efect terapeutic. Uleiurile din plante sunt folosite pe scară largă în cosmetică, dar au mult mai multe utilizări și proprietăți benefice.

Uleiurile din plante. Uleiul din nucă de cocos

Cercetările medicale recente arată că este extrem de benefic. De aceea, popularitatea lui este în creștere chiar și în țările în care cocotierul nu crește. Darorită consistenței sale solide la temeraturi de sub 25 de grade Celsius, uleiul din nucă de cocos poate fi folosit în loc de margarină. Atunci când este preparat prin presare la rece și provine din agricultură ecologică, este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri din lume. Are proprietăți antivirale și bactericide. De aceea, poate fi de folos în numeroase infecții. Stimulează sistemul imunitar și pierderea în greutate. Crește nivelul colesterolului ”bun” din sânge și duce la eliminarea celui ”rău”. Este folosit și în cosmetică. Află și cum poți folosi uleiul de nucă de cocos în sarcină.

Uleiurile din plante. Uleiul din argan

Uleiul din argan este utilizat extern, în cosmetică, în special pentru îngrijirea părului și a tenului uscat. Are și un potențial de a ajuta la tratarea unor afecțiuni cutanate, dar poate fi folosit și intern pentru alte probleme de sănătate. Cel mai bine ar fi să alegi varianta de ulei de agran obținut prin presare manuală. Acesta este un bun emolient, cicatrizant și acționează ca un agent antiîmbătrânire natural. Are și efect antioxidant și combate acțiunea radicalilor liberi. Protejează ficatul. Normalizează glicemia și nivelul colesterolului. Previne aterioscleroza.

Citește și: Uleiurile esențiale și utilizări inedite, la care nu te-ai gândit!

Uleiurile din plante. Uleiul de porumb

Este mai accesibil, dar mai puțin cunoscut. Poate fi folosit la gătit, dar și în cosmetică. Reduce colesterolul. Stimulează imunitatea datorită conținutului ridicat în acizi grași Omega 6. Acționează ca tonic al rinichilor, ficatului, inimii, sistemului reproducător și digestiv. Are efect emolient asupra tenului. Are și proprietăți hipotensive și antioxidante.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Loading...