Merită să investești într-un fier de călcat vertical. Este ușor de folosit și calcă orice material dificil mult mai ușor decât fierul clasic. Mătasea, voalul sau inul, care sunt mai delicate și mai pretențioase, se calcă în câteva secunde.

Jetul de aburi nu deteriorează firele și poate fi ținut oricât de aproape de material, deoarece nu prezintă niciun risc. În plus, jetul fierbinte ucide un procent semnificativ de bacterii, iar acest lucru este util și atunci când folosești fierul de călcat vertical la curățenie.

Spală geamurile mult mai rapid

După o perioadă lungă în care pe geamurile tale s-a adunat un strat consistent de praf, le vei curăța mult mai ușor dacă înmoi mizeria cu fierul de călcat vertical. După ce cureți praful, este suficient să le lustruiești cu un detergent special pentru geamuri și treaba e gata fără efort.

Curăță pernuțele decorative

Dacă ai diverse pernuțe decorative prin dormitor care s-au mototolit și par ponosite, folosește fierul de călcat vertical să le împrospătezi. Jetul fierbinte omoară bacteriile, netezește cutele și face pernuțele să arate ca noi.

Scoate mai ușor petele de pe tapiserie

Insistă asupra petelor de pe canapeaua sau de pe fotoliile tapițate cu un fier de călcat vertical. Aburul fierbinte va înmuia petele, oricât ar fi vechi, după care le poți curăța cu o soluție cu detergent și canapeaua va fi ca nouă.

Împrospătează covorașele

Pe același principiu ca la mobila tapițată, folosește fierul vertical să cureți petele și mizeria de pe covorașele de mici dimensiuni din baie, din hol sau din dormitor.

Înmoaie grăsimea din cuptor cu un fier de călcat vertical

Dacă au sărit stropi de grăsime în cuptorul și sunt deja prea tari ca să îi cureți doar cu buretele, înmoaie grăsimea cu aburul de la fierul de călcat. În câteva minute, stropii de grăsime vor fi ușor de curățat, fără să mai pierzi timpul să freci cu bureți și prafuri de curățat.

Și faianța poate fi curățată cu fierul vertical

În jurul chiuvetelor, la bucătărie sau la baie, se adună mai repede mizeria și se depune piatra. Folosește fierul vertical, îndemânatic și ușor, pentru a curăța faianța.

Dezinfectează perdeaua de la duș

Așa cum calci pe verticală haine, folosește fierul să dezinfectezi perdeaua de la duș. O dată pe lună, este bine să o cureți și să o dezinfectezi pentru că se adună tot felul de bacterii în spațiul cald și umed din baie.

sursa foto: Shutterstock