În Irlanda, în North Dublin, pe dealul Constituției, un copac viguros și bătrân a reușit să asimileze încet, încet o bancă din fontă. Câți ani i-au trebuit? Probabil 100, după cum se exprimă specialiștii.

În Londra, un alt copac, se sprijină de o cutie poștală roșie și începe să o acapareze centimetru cu centrimetru. Fotografia este făcută în West Kensington, iar copacul a devenit un adevărat simbol al rezistenței pentru localnici.

Cimitirul de mașini versus cimitirul crucilor

Copacii din cimitire sunt de-a dreptul uimitori! Într-un cimitir de mașini din Germania, un copac tânăr și-a ales mașina lui. Iar, în Anglia, un copac a acaparat treptat o piatră memorială din secolul al XVIII-lea.

Ce pot înghiți copacii! Legende din timpul războiului

Surprinzătoare este și fotografia unei biciclete vechi, pe care copacul de care fusese legată nu doar că a înghițit-o cu totul, dar a și crescut ridicând-o de la sol. Bicicleta se afă în statul Washington, iar localnicii spun că un tânăr ar fi legat-o cu un lanț de copac, în anul 1914, înainte de a pleca pe front. Tânărul soldat nu s-a mai întors niciodată, iar familia lui a lăsat bicicleta neclintită, lipită de copac, în memoria faptelor sale eroice.

Nici clădirile nu le rezistă!

Printre lucrurile cu adevărat surprinzătoare pe care le pot înghiți copacii se numără clădirile abandonate și mai ales bisericile. În imaginea din stânga este o capelă abandonată din Brazilia, iar în dreapta puteți recunoaște biserica grecească din Peloponez, Grecia, prin zidurile căreia cresc nu mai puțin 17 copaci.

Citește aici mai multe despre biserica Sf. Teodora din Vasta.