Turmericul și beneficiile sale pentru organism

Turmericul și beneficiile sale pentru organism

Turmericul este considerat regele condimentelor datorită acțiunii sale benefice asupra sănătății corpului. Are multe proprietăți și poate fi folosit în numeroase moduri.

1. Turmericul, regele condimentelor

Este unul dintre condimentele care nu ar trebui să lipsească din bucătărie.

Deși este mai puțin folosit în bucătăria noastră, turmericul este descoperit încet și de gospodinele din Romania.

Are aroma de piper, gust puternic, culoare aurie, iar cei mai mulți oameni îl folosesc la gătit.

Au apărut și diverse rețete de înfrumusețare care îl plasează în diferite măști pentru ten, păr, etc.

2. Turmericul și beneficiile sale – previne cancerul

Este indicat în prevenirea cancerului de prostată. Acesta oprește dezvoltarea celulelor cancerigene și le distruge pe cele bolnave.

Specialiștii au descoperit că acest condiment protejează organismul de radiațiile contra tumorilor.

3. Turmericul bun pentru artrită

Pentru că are proprietăți antiinflamatorii, condimentul rege este ideal dacă te confrunți cu osteoartrită și artrită reumatoidă.

Turmericul nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.

Proprietățile antioxidante distrug radicalii liberi din organism care au un rol negativ asupra celulelor.

4. Menține sub control diabetul

Diabetul poate fi tratat cu turmeric, căci ajută la echilibrarea nivelului de insulină.

Îmbunătățește nivelul de glucoză și crește efectul medicamentelor luate pentru diabet.

Condimentul ajută și la reducerea rezistenței la insulină, prevenind apariția diabetului de tip 2.

5. Turmericul echilibrează colesterolul

Studiile arată că folosirea sa la gătit poate fi de ajutăr în echilibrarea nivelului de colesterol.

Un colesterol ridicat conduce la probleme cardiovasculare.

6. Turmericul vindecă rănile

Se crede că este un bun antiseptic natural și bun pentru dezinfectarea rănilor.

În cazul unei tăieturi sau altei răni presară pudră de turmeric pe zona afectată pentru a grăbi procesul de vindecare.

Acest condiment rege ajută și la repararea pielii vătămate, rănite.

7. Previne Alzheimerul

Despre turmeric se crede că ajută la prevenirea Alzheimerului, de aceea ar trebui consumat în fiecare zi.

Inflamatia de la nivelul creierului este suspectată ca fiind cea care provoacă boli cognitive precum Alzheimerul.

Turmericul ajută la îmbunătățirea circulației de oxigen de la nivelul creierului, dar și din organism.

8. Ajută digestia

Turmericul ajută și îmbunătățește digestia.

Stimulează vezica biliară și ajută la producerea bilei care, la rândul ei, dă o mână de ajutor procesului de digestie.

Acest lucru reduce simptomele de balonare și de gaze.

9. Turmericul, un aliat al greutății ideale

Când vine vorba de menținerea greutății, pudra de turmeric poate fi de un real ajutor.

Compușii prezenți în acest condiment ajută la creșterea fluxului biliar și decompune grăsimile alimentare.

Ajută la pierderea kilogramelor în plus, luptă împotriva obezității. O linguriță de turmeric pe zi la fiecare masă poate face minuni siluetei.

10. Întărește imunitatea organismului

Substanța lipopolizaharida din condiment ajută la întărirea sistemului imunitar.

Este antibacterian, antiviral și antifungic ce ajută organismul.

Aceste acțiuni sunt de mare ajutor în cazul răcelilor, gripei, tusei.

11. Previne bolile la ficat

Condimentul este un agent de detoxifiere natural pentru organism.

Ficatul detoxifiază sângele prin producția de enzime, iar turmericul ajută la producerea acestor enzime esențiale.

Aceste enzime elimină și reduc nivelul de toxine din corp.

Sursa foto